O Nama

Firma Crom BH d.o.o. je započela sa radom 01.10.2005. godine sa sjedištem u Sarajevu. Osnovanje preduzeća logičan je nastavak dugogodišnjeg postojanja i uspješnog rada preduzeća Crom d.o.o. u Republici Hrvatskoj. Crom BH d.o.o. vodeći je distributer auto servisne opreme i profesionalnih ručnih alata u Bosni i Hercegovini. Kvalitetnom ponudom alata za sve grane industrije, među kojima se ističu alati i oprema za servise i mehaničarske radionice, lakirnice i vulkanizere, te kvalitetnim servisnim uslugama uspio je zauzeti vodeću poziciju u prodaji i održavanju auto servisne opreme i alata. Kao generalni zastupnik i uvoznik alata njemačkog proizvođača Metabo, Crom je bosansko-hercegovačkom tržištu približio širok raspon inovativnih, kvalitetnih i pouzdanih uređaja, s naglaskom na metaluršku i građevinsku industriju.

Cilj preduzeća je ponuditi kupcima cjelovitu uslugu, pa tako uz prodaju opreme za servise, ugradnju opreme u radionice te servis alata iz prodajnog programa, Crom provodi i edukaciju korisnika. Edukacijski seminari i praktična obuka omogućuju kupcima da proizvode isprobaju u stvarnim uvjetima te donesu ispravnu odluku o odabiru opreme za svoje profesionalne potrebe. Kada je riječ o nabavi opreme za radionice i servise, preduzetnici i majstori iz različitih grana industrije godinama se oslanjaju na firmu Crom.

S ciljem da uslugu digne na još višu razinu, Crom posjeduje servis ručnih električnih alata i servisne opreme sa profesionalnim servisnim timom stručnjaka pokriva područje cijele Bosne i Hercegovine. Servis predstavlja središnje mjesto za održavanje i otklanjanje svih vrsta kvarova na opremi za servise i radionice. Crom servis ovlašteni je servis Metabo i Proxxon alata te Nilfisk uređaja za profesionalno čišćenje u kojem visokokvalificirani djelatnici prilikom popravka ugrađuju samo originalne i kvalitetne dijelove uz garanciju. Crom servis također vrši usluge dostave i montaže, obučava zaposlenike za rad s uređajima te pruža tehničku podršku.

Matična firma Crom d.o.o. Zagreb započela je s radom 1990. godine, kada je njegov program uključivao prodaju blok zakovica. Preduzeće uskoro širi svoj program na profesionalne ručne alate, među kojima se ističu alati za servise i mehaničarske radionice. Firma započinje saradnju s njemačkim proizvođačem Pressol te uvodi program opreme za distribuciju ulja i masti. Uskoro postaje zastupnik ručnih alata Metabo te pokreće servis alata i edukaciju korisnika. Početkom 2004. godine postaje distributer komora za lakiranje svjetski poznatog proizvođača USI Italia te dijagnostičkih uređaja i analizatora ispušnih plinova u automobilskoj industriji talijanskog proizvođača Tecnomoto. Od 2013. godine Crom je zastupnik, distributer i serviser uređaja i opreme za profesionalno čišćenje Nilfisk.

Osnovni podaci:

Naziv: CROM BH Društvo za uvoz-izvoz, zastupanje, trgovinu na veliko i malo i proizvodnju d.o.o. Sarajevo
Skraćeni naziv: CROM BH d.o.o. Sarajevo
Sjedište: Džemala Bijedića 154, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
JIB: 4201047320003
PDV broj: 201047320003
Mjesto upisa u općinski sud i broj upisa: Općinski sud u Sarajevu, MBS: 65-01-0304-13
Transakcijski računi i nazivi banaka:
Glavni račun: Raiffeisen Bank d.d. 1610000076660081
Ostali račun(i): UniCredit Bank d.d. 3383202265920785; ASA Banka d.d. 1340011120472587

Servis Alata i Opreme

Servis alata i opreme je, uz pravilno korištenje, nužan preduvjet njegove trajnosti i sigurnosti korisnika. Redovito održavanje alata i servisne opreme povećat će njegovu učinkovitost, produžiti vijek trajanja te ujedno smanjiti rizik od ozljeda uzrokovanih trošenjem i kvarovima alata. Obučeni serviseri znat će prepoznati kvarove uzrokovane neispravnim rukovanjem i savjetovati Vam kako adekvatno održavati alat i rukovati njime.

U Crom servisu alata i servisne opreme održavamo i servisiramo opremu za automehaničarskih radionica i servise, vulkanizere, industrijske radionice. Također popravljamo ručne električne alate za sve korisnike. Naš servis je ovlašteni servis Metabo i Proxxon alata i uređaja te Nilfisk profesionalnih strojeva za čišćenje u koje ugrađujemo samo kvalitetne originalne zamjenske dijelove uz garanciju.

Naši visokokvalificirani djelatnici posebno su educirani za održavanje i popravak alata i uređaja iz prodajnog asortimana. Njihovo višegodišnje iskustvo i kontinuirana edukacija jamstvo su da će s Vašim uređajem postupiti profesionalno i s maksimalnom brigom. Uz redovito održavanje i servisne popravke alata, u Crom servisu vršimo uslugu dostave i montaže te puštanja u pogon svih uređaja iz prodajnog programa. Naša briga za klijenta time ne prestaje, jer servisno osoblje korisnicima pruža tehničku podršku pri korištenju servisne opreme i alata, koja između ostalog uključuje i obuku za rad s uređajima.

Dostava i Plaćanje

Dostava

Kupljenu robu šaljemo brzom poštom bilo gdje u Bosni i Hercegovini.
Dostava je besplatna za narudžbe preko 400,00 KM.
Napomena: Dostava ne podrazumijeva montažu i ugradnju naručenih artikala.

Plaćanje

Virman – Za Pravna Lica

Plaćanje po predračunu na naš transakcijski račun.

Gotovinsko plaćanje
Plaćanje se vrši gotovinski pri preuzimanju – dostavi naručene robe.

Karticama jednokratno
Plaćanje Visa, MasterCard, Maestro, Visa Electron karticama bilo koje banke u našem prodajnom objektu.

Karticama na rate
Plaćanje karticom Raiffeisen Bank – Shopping Card do 12 rata i karticama UniCredit Bank – Visa Classic sa odgodom plaćanja, MasterCard revolving, Visa revolving, Zlatna Visa revolving do 12 rata u našem prodajnom objektu.

Cijene

Sve cijene su izražene u KM sa uključenim PDV-om.
Zadržavamo pravo promjena cijena u slučaju povišenja cijena od strane naših dobavljača, zavisnih troškova, porasta stopa poreza, promjena zakona, promjena u tečaju ili drugih opravdanih razloga.