Jedna Baterija Za Sve – CAS

Cordless Alliance System: Jedna baterija, mnoga rješenja.

100% kompatibilnosti za više od 110 uređaja!
Neograničene kombinacije: Sada možete kombinovati uređaje, baterijske pakete i punjače različitih proizvođača jedni s drugima bez ikakvih problema.

Iz daljine, Thyssenkrupp kula za testiranje u Rottweilu malo podsjeća na bušilicu. „To ima smisla“, kaže Horst Garbrecht, izvršni direktor firme Metabo. Uostalom, Garbrecht i direktori firmi Rothenberger, Mafell, Eisenblatter, Collomix, Haaga, Starmix, Eibenstock i Steinel su proizvođači električnih alata i mašina. Na visini od 240 metara, devet firmi predstavilo je nešto što je dosad jedinstveno u industriji – Aku sistem / baterija nezavisna o proizvođaču uređaja-alata.

Dvostruka sloboda za sve profesionalce u trgovini i industriji. Sa aku baterijom ne samo da možete raditi bez kablova, nego koristiti istu bateriju na mašinama različitih proizvođača. Devet proizvođača električnih alata prezentovali su zajednički aku sistem – CAS koji ne samo da štedi vrijeme i resurse nego uvodi revoluciju u kompletan radni proces.

Osnova Cordless Alliance Systema (CAS) je aku tehnologija iz firme Metabo. Metabo je posljednjih godina preuzeo tehnološko vodstvo na ovom području sa nizom inovacija. Najnovija generacija Metabo LiHD Aku baterija u verziji od 18 volti sa deset čelija, i mogućnošću punjenja-isporuke do 1600W snage, sa kapacitetom do 8,0 Ah. „S LiHD-om imamo dovoljno snage i za najzahtjevnije programe. Zato danas možemo proizvoditi ručni alat kao bežični stroj – na način koji odgovara potrebama profesionalnih korisnika za bolje performanse i veću izdržljivost“, kaže Garbrecht. Za mnoge partnere u saradnji, performanse i kapacitet baterije su od presudne važnosti. „Naši strojevi za žbuku, na primjer, izrađeni su za korištenje na gradilištu. Za to, u prošlosti, tehnologija baterija nije bila dovoljno snažna“, kaže Hendrik Kreutel, direktor proizvođača brusilica Eibenstock. Ne samo za obrađivanje gipsa i žbukanje, „vrući zrak za proizvodnju, također treba puno energije“, tvrdi Steinelov šef Ingo Steinel. „CAS proizvodi odgovarajuću tehnologiju akumulatora Steinelovim proizvodima, koji su već tehnički sofisticirani od samog početka“, kaže on. Haagini baterijski ručni čistači rade i sada ba baterije, ali s tehnologijom olovnog gela koja je danas zastarjela. „Aku alijansa nam donosi velike tehnološke prednosti“, kaže Stefan Sander, izvršni direktor tvrtke Haaga.

Dakle, CAS okuplja široku paletu firmi s vrlo različitim područjima stručnosti. To ne samo da olakšava rad stručnjaka već i same firme također imaju koristi od aku zajednice. Prema Garbrechtu, sa dosadašnjih devet članica, CAS bi trebao i u narednom periodu rasti i konsantno privlačiti kako veće tako i manje proizvođače pod krov Aku-alijanse.

Trenutne članice CAS-a: Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblatter, Collomix, Haaga, Starmix, Eibenstock i Steinel.

100% vodeća tehnologija akumulatora!

CAS koristi najmoćniji sistem baterija na svijetu u industriji – od firme Metabo. Sa više od 30 godina iskustva baterija, Metabo je pionir u tehnologiji baterija i na temu “bežično gradilište”.
 
Od 2009 baterije bilo koje generacije su 100% kompatibilne jedna s drugom – sa svim uređajima i punjačima njihovih volt – klasa. 
 
Fokus je na 18V najvažniji raspon aplikacija za profesionalne korisnike. Također LiHD – najsnažnija baterija tehnologija na svijetu je 100% CAS kompatibilan. Tehnologija pokriva raspon performansi od 400 do 3200 W i time nudi dovoljno snage čak i za vrlo energetski intenzivne primjene.