Novi Rezač Cijevi DP 50 iz KNIPEX-a

KNIPEX je lansirao novi KNIPEX DP 50 (90 23 01 BK) rezač za plastične cijevi koji kombinira dvije funkcije u jednoj.

Veće cijevi promjera 32, 40 i 50 mm mogu se lako i precizno rezati i skositi u samo jednom radnom koraku tako da nema potrebe za naknadnim skidanjem srha ili ponovnim podešavanjem tijekom rezanja. Zahvaljujući njegovom dizajnu, također su izbjegnuta začepljenja ili oštećenja brtvi zbog nepravilnog skidanja ivica.

Pogledajte Video !

Alat KNIPEX DP50 prikladan je za sve standardne kućanske plastične cijevi (obično odvodne cijevi) promjera 32, 40 ili 50 milimetara i debljine stjenke do 2,4 milimetra. DP50 ih može rezati jednostavno, čisto i glatko, a reverzibilna oštrica se može mijenjati bez alata i izrađena je od visokokvalitetnog čelika s kugličnim ležajevima, osiguravajući gladak rez.

Samopodešavajući valjci s kliznim ležajevima vode cijev za optimalno i sigurno rezanje. Za precizno pozicioniranje, korisnikov pogled ostaje neblokiran na cijevi koju treba rezati. Nož za rezanje je opterećen oprugom – jednom postavljen, vrši dovoljan pritisak tako da nije potrebno podešavanje.

Podrezivanje ili fino rezanje moguće je od duljine dijela od oko 10 mm. Cijevi se mogu rezati s malom sigurnosnom dozom tijekom postavljanja i zatim precizno rezati na potrebnu duljinu u sljedećem ponovnom rezanju. Izrađeno od plastike ojačane staklenim vlaknima, tijelo KNIPEX DP50 vrlo je robusno i izdržljivo.

Više pogledajte na linku: KNIPEX DP50